Har du glemt dit kodeord?

Indtast venligst dit brugernavn eller emailadresse. Instruktioner i nulstilling af kodeord vil blive emailet til dig med det samme.
Nulstil kodeord

Tilbage til loginformular 

Du er her: 

Økonomi

Provstiudvalget er ansvarlig for den lokale økonomi i provstiet.

De beslutter og meddeler således det beløb, der er brug for til den kirkelige ligning, til Holstebro kommune.

Kirkeskatteprocenten har været stabil siden 2007 og har i alle årene ligget på 1,08%.

 

 

 

Folkekirkens Skoletjeneste i Viborg Stift

Alle provstier i Viborg Stift står bag "Folkekirkens Skoletjeneste i Viborg Stift" (FSVS).

Der er ansat 2 konsulenter i Folkekirkens Skoletjeneste:

Teologisk konsulent: Charlotte Toft Hansen

Pædagogisk konsulent: Tine Boel.

Konsulenterne udarbejder gratis undervisningsmateriale til kristendomsundervisningen til brug for skolerne.

Se de mange gode tilbud for både indskoling, mellemtrin og udskoling på hjemmesiden

 

 

Samarbejder

I Holstebro Provsti er vi en del af flere samarbejder. Desuden er menighedsrådene fælles om samarbejder, som finansieres fælles i provstiudvalgskassen.

  • Folkekirkens Skoletjeneste er et provstisamarbejde mellem alle 10 provstier i Viborg Stift. Læs mere om dette på fanen "Folkekirkens Skoletjeneste".

 

 

  • Økumeni, Mission og Religionsmøde er både et provstisamarbejde med Struer og Lemvig Provstier, som udsender unge mennesker som volontører til typiske Indien eller Afrika i samarbejde med et Ydre Missionsselskab. Efter opholdet forpligter volontørerne sig til at blive booket af menighedsråd og kirkelige foreninger til fx konfirmandundervisning for at fortælle om deres oplevelser med "Religionsmødet". Desuden er det et samarbejde mellem menighedsråd i provstiet, som har kirkeligt arbejde i sognet med asylansøgere, flygtninge og migranter.

 

 

  • Holstebro provstis præster er hvert år på et Teologi-døgn, hvor de får ny inspiration fra foredragsholdere og socialt samvær. Dette samarbejde for sognene bliver også finansieret af provstiudvalgskassen.

 

 

  • Der er et takstudvalg for hele Viborg Stift, som udarbejder kirkegårdstakster. Taksterne godkendes herefter i de enkelte provstier.

 

 

  • Provstigudstjenesten for hele provstiet 2. pinsedag er også et samarbejde mellem alle deltagende sogne med finansiering fra provstiudvalgskassen.
  • Indkøb af digitale kirkegårdskort samt anskaffelse af digitale kirkegårdssystemer er et samarbejde mellem alle deltagende sogne med finansiering fra provstiudvalgskassen.
  • Himmelske Dagen på Heden 2019 er et samarbejde mellem alle provstier i Viborg Stift om økonomisk støtte til delvis finansiering af Himmelske Dage på Heden i Herning 2019.